Äppelchutney

Äpple - höstens fantastiska frukt som man kan göra så otroligt mycket med.
Och årets första svenska äpple har sen någon vecka tillbaka börjat plockats.
 
idag svängde jag ihop en äppelchutney som blev en riktig hit bland gästerna.
Den var sötsyrlig men också med lite sting från färsk ingefära o chili. Den kommer jag att göra mer av :)
Och jag tänkte även dela med mig av ingredienslista, har i dagsläget inget exakt recept.
Men nästa gång jag gör den så ska jag skriva ner ungefärligt recept. Okej? :)
 
Jag använde mig av följande:
Äpple (blandade discovery och transparante blanché)
Gul lök
Kanelstång
Färsk ingefära
Curry
Strösocker
Åppelcidervinäger
Russin
Chili
Salt
 
God till både kött, fågel och ostbrickan!
 
 
 
 



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback