Koladröm

Koladröm med vispad vaniljgrädde, grovhackad daim & svenska jordgubbar
 
Botten:
300 g digestivekex
175 g smör
 
Fyllning:
1 burk karamelliserad mjölk (det är kondenserad mjölk som redan är färdigkokt till en
härlig kolakräm, även kallad dulce de leche.)
 
Topping:
3 dl vispgrädde
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 L jordgubbar
1 st dubbel daim
 
Smält smöret, krossa digestivekexen (i en mortel, matberedare eller med en stavmixer).
Blanda ihop smöret med kexsmulorna. Klä en springform med plastfolie och tryck sedan ut kexblandningen.
Ställ in i kylen i minst 1 timme, så att den stelnar.
 
Ta därefter ut digestivebotten ur formen och ta försiktigt av plastfolien. Lägg botten på ett tårtfat.
Bred på den karamelliserade mjölken. Vispa ihop grädde och vaniljpulver - bred på.
Grovhacka daim och strö över. Skölj av jordgubbarna, dela dem på mitten och toppa tårtan med gubbarna.
 
Enjoy.
Superenkelt, jättegott & mycket uppskattat av både stora och små.
 
 
 



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback